05.09.2022 Устаткування підприємств харчування

Урок №1

Тема уроку: Ознайомлення з технікою підприємств харчування.

План уроку

1. Поняття устаткування ПХ

2.Класифікція техніки

3.Основні напрямки розвитку підприємств ресторанного господарства

  

Метою вивчення курсу є ознайомлення учнів з  устаткуванням, що забезпечує роботу підприємств ресторанного господарства вивчення його призначення, будови, принципу дії, правил експлуатації, основ безпечної та раціональної експлуатації обладнання.

   Устаткування підприємств  харчування – це прилади, машини та механізми, які використовуються для організації технологічного процесу у закладах громадського харчування.

   Устаткування підприємств  харчування поділяється на 4 групи:

-   МЕХАНІЧНЕ - змінює форму, розмір та консистенцію         продуктів за рахунок механічного впливу

-ТЕПЛОВЕ - змінює смак, колір, консистенцію продуктів за рахунок підвищеної температури

-ХОЛОДИЛЬНЕ - впливає на продукти пониженою температурою, збільшує термін зберігання

- ДОПОМІЖНЕ - не впливає на харчові продукти, допомагає організувати технологічний  процес

Основні напрямки розвитку підприємств ресторанного господарства:

Ø Механізація та автоматизація процесів – заміна ручної праці на машини та механізми

Ø Модернізація устаткування – заміна старого, морально та фізично застарілого устаткування на нове, сучасне

Ø  Індустріалізація – централізоване виробництво напівфабрикатів високого ступеню готовності

Ø Спеціалізація підприємств

 Законспектуйте опорний конспект, опрацюйте підручник

тисни тутстор.36

Дайте відповідь на запитаня:

1. Як поділяють машини за структурою робочого циклу?

2. Як поділяють машини за ступенем механізації та автоматизації?

3. Як поділяють машини за видом та властивостями оброблюваних продуктів?

4. За функціональною ознакою?



Популярні дописи з цього блогу

19.10.2020. Устаткування хлібопекарського виробництва .Група 5 кухар;пекар. Урок№1 Тема урока: Основні види устаткування хлібопекарського виробництва

19.10.2020 21гр.кухарів / Гігієна та санітарія виробництва УРОК №13