06.09.2022 Гігієна та санітарія виробництва
Урок №1
Тема уроку : Знайомство з предметом "Гігієна та санітарія виробництва"
План уроку
1. Значення вивчення предмету для робітників закладів ресторанного
господарства.
2. Поняття термінів: «гігієна», «санітарія», "гігієна праці"
3. Предмет, завдання гігієни харчування.
1. Знання з предмету необхідні:
для правильної організації праці та відпочинку;
для попередження та нейтралізації шкідливого впливу на організм людини
хімічних, фізичних та біологічних факторів довкілля;
для попередження захворювань людини та боротьби з їх збудниками;
для попередження псування продуктів,
для правильної організації та розробки принципів раціонального харчування.
2. Гігієна – це профілактична наука, завданням якої є збереження та покращення
здоровя та працездатності людини.
Санітарія – це практична діяльність, що втілює в життя гігієнічні норми та правила.
Гігієна праці - це галузь гігієнічної науки , яка вивчає вплив умов виробничого середовища та трудового процесу на людський організм і розробляє заходи, спрямовані на збереження здоровя людини
3. Гігієна харчування (розділ гігієни) вивчає:
якість харчових продуктів, їх хімічний склад, санітарні вимоги до їх
виробництва, зберігання, транспортування та реалізації;
причини харчових отруєнь та інфекцій;
розробляє режими харчування для різних груп населення.
Законспектуйте матеріал з опорного конспекту та опрацювавши матеріал підручника натисни тут ст. , дайте відповідь на питання
Який розділ гігієни самий важливий та чому?