06.09.2022 Гігієна та санітарія виробництва

Урок №1

 Тема уроку : Знайомство з предметом "Гігієна та санітарія виробництва"

План уроку

1. Значення вивчення предмету для робітників закладів ресторанного

господарства.

2. Поняття термінів: «гігієна», «санітарія», "гігієна праці"

3. Предмет, завдання гігієни харчування.

1. Знання з предмету необхідні:

 для правильної організації праці та відпочинку;

 для попередження та нейтралізації шкідливого впливу на організм людини

хімічних, фізичних та біологічних факторів довкілля;

 для попередження захворювань людини та боротьби з їх збудниками;

 для попередження псування продуктів,

 для правильної організації та розробки принципів раціонального харчування.

2. Гігієна – це  профілактична наука, завданням якої є збереження та покращення

здоровя та працездатності  людини.

Санітарія – це практична діяльність, що втілює в життя гігієнічні норми та правила.

Гігієна праці - це галузь гігієнічної науки , яка вивчає вплив умов виробничого середовища та трудового процесу на людський організм і розробляє заходи, спрямовані  на збереження здоровя людини

3. Гігієна харчування (розділ гігієни) вивчає:

 якість харчових продуктів, їх хімічний склад, санітарні вимоги до їх

виробництва, зберігання, транспортування та реалізації;

 причини харчових отруєнь та інфекцій;

 розробляє режими харчування для різних груп населення.

 Законспектуйте матеріал з опорного конспекту та опрацювавши  матеріал підручника натисни тут ст. , дайте відповідь на питання 

Який розділ гігієни самий важливий та чому?



Популярні дописи з цього блогу

19.10.2020. Устаткування хлібопекарського виробництва .Група 5 кухар;пекар. Урок№1 Тема урока: Основні види устаткування хлібопекарського виробництва

19.10.2020 21гр.кухарів / Гігієна та санітарія виробництва УРОК №13